Ameerali reikt verzekeringspasjes uit aan scholieren
01 Apr 2015, 10:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali reikt een verzekeringspasje uit aan een scholier.


Op het Lyceum werd dinsdag het startsein gegeven door vicepresident (vp) Robert Ameerali voor de afgifte van Basiszorg verzekeringspasjes. De registratie van scholieren is via de scholenbestanden gedaan. Leerlingen die niet voorkomen op de lijst, kunnen altijd nog hun ID-kaart en mobiel doorgeven zodat ze alsnog geregistreerd worden.

De verzekering is gratis voor 0-16 jarigen. De regering heeft besloten ook d verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de gezondheidszorg van studerenden. Daarom worden ook scholieren boven de 16 jaar nu ook gratis verzekerd.

Ameerali die een motivatiespeech hield op de school, benadrukte dat het geheim voor een aantrekkelijke baan ligt in goede scholing en training. "Goed studeren kan je pas als je gezond bent en daarom heeft de regering besloten te investeren in de gezondheidszorg van haar studenten. Menskracht is immers de belangrijkste factor voor de ontwikkeling, samen met de hedendaagse technologie", hield Ameerali de scholieren voor.

De vp benadrukte dat jongeren sneller kunnen meegaan met de informatie en communicatie technologie dan de ouderen. Toch is het belangrijk te investeren in beide groepen zodat er geschoolde en bovenal gezonde burgers afgeleverd worden aan de maatschappij.

De Basiszorg verzekeringspasjes voor scholieren worden op de scholen uitgereikt.
Ook in de paasvakantie wordt doorgewerkt om alle studerende jongeren van een pasje te voorzien.
Advertenties