DNA in huishoudelijke vergadering; begroting wordt afgerond
01 Apr 2015, 00:04
foto
De Nationale Assemblee vlak voor de schorsing dinsdagavond. (Foto: René Gompers)


Assembleevoorzitter Jennifer Simons heeft rond 23.25 uur de begrotingsbehandeling geschorst. Het parlement is nu in huishoudelijke vergadering bijeen. Er moesten enkele technische zaken worden besproken over de begroting van De Nationale Assemblee en het personeel. Daarna wordt de openbare vergadering voortgezet. Het ligt in de bedoeling om de begroting 2015 in de nacht nog aan te nemen.

Diverse coalitieleden die niet aanwezig waren, zijn opgetrommeld om naar de vergadering te komen. 26 leden hebben de presentielijst voor de huishoudelijke vergadering getekend. Ook Assembleeleden van de coalitie, die zich ziek hadden gemeld, zijn nu wel aanwezig. Kort voor middernacht kon Simons beginnen met die vergadering. Deze is nog gaande.

Tot nu toe zijn vier ministers aan het woord gekomen in de tweede ronde voor de regering die om 22.00 uur is begonnen. De regering, deskundigen en journalisten moesten uit de vergaderzaal, waardoor de huishoudelijke vergadering kon worden gehouden. Het Nieuw Front, BEP en Pertjajah Luhur doen niet mee met de spoed huishoudelijke vergadering. Zij zeggen aan Starnieuws het spoedeisend karakter niet in te zien. Patrick Kensenhuis heeft wel meegewerkt aan de huishoudelijke vergadering.
Advertenties