Onderzoek over verdwijnen authentieke stukken RGB
01 Apr 2015, 01:00
foto
Steven Relyveld, minister van RGB, dinsdagavond in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) bevestigt dat er een politieonderzoek gaande is naar authentieke stukken die zijn verdwenen van het departement. De bewindsman zei dinsdagavond in De Nationale Assemblee dat het vonnis van de rechter uitgevoerd zal worden om de rechtszaak die gewonnen is door Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) uit te voeren.

66 personen hadden via een verzoekschrift Jogi grond aangevraagd. De Staat moet een dwangsom van ruim SRD 6 miljoen neertellen. De rechter had in juli 2014 bepaald dat zij binnen drie maanden de percelen in grondhuur moesten krijgen. Deze waren in juli 2010 aangevraagd. Relyveld zei dat de advocaat van de eiser wel over de authentieke beschikt, terwijl RGB ze niet heeft. Hij heeft de stukken van zijn cliënt ontvangen. De bewindsman zei niet dieper op de zaak in te zullen gaan, omdat de politie bezig is met het onderzoek.

Assembleelid Rashied Doekhie (NDP) zei dat de rechter vonnis heeft geveld zonder onderliggende stukken. De stukken zijn volgens hem ingevuld "in een geitenhok in Saramacca". Er zijn geen adviezen gevraagd en geen grondinspectie. Doekhie adviseerde de bewindsman om ook een rechtszaak aanhangig te maken in deze zaak, want het gaat om misleiding. Eerder op de dag bracht Theo Vishnudatt (NDP) ook zaken naar voren, waarbij hij stelde dat Jogi frauduleus bezig zou zijn. Hij vroeg extra aandacht van de minister voor het strafrechtelijk onderzoek tegen Jogi.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April