Misiekaba: Het lid Tjin jokt
31 Mar 2015, 18:00
foto
Een deel van het transcript over wat er maandag is gezegd in De Nationale Assemblee.


Het Assembleelid Arthur-Tjin-A-Tsoi (NPS) vroeg zich tijdens de begrotingsbehandeling vandaag af of minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen naar president Desi Bouterse was om zijn portefeuille in te leveren. Volgens de NPS'er heeft de bewindsman gisteren niet de waarheid gesproken, want hij deed alsof hij de overeenkomst met Kaloti niet kende, terwijl hij het medeondertekend heeft. Assembleevoorzitter Jennifer Simons heeft een transcript laten maken van wat er is gezegd. Zij heeft dit voorgelezen en zei dat de minister niet heeft gelogen. Assembleelid André Misiekaba (NDP) zei hierop dat "het lid Tjin-A-Tsoi jokt".

Simons haalde aan dat zij de leiding had van de vergadering. Zij wilde zekerheid hebben over wat er is gezegd, omdat zij ook niet kan toestaan als er niet de waarheid zou zijn gesproken. De minister heeft aangegeven dat er een overeenkomst moet zijn, anders zou Kaloti niet hier kunnen opereren. "Maar dit is een volledig aangelegenheid van het ministerie van Financiën", zei Hok.

Tjin-A-Tsoi bleef erbij dat de minister het stuk heeft getekend en de volledige verantwoordelijkheid afschuift op Financiën. Volgens het Assembleelid weet de minister niet eens wat hij getekend heeft. Simons bleef erbij dat de minister correct is geweest. Misiekaba merkte op dat in de media breed uit is uitgemeten dat de minister jokt. Het kwaad is volgens hem al geschied. Simons zei dat dit stuk wordt afgesloten, want de minister heeft niet gezegd dat er geen overeenkomst bestaat.
Advertenties