Inzamelingsactie levert SRD 31.000 op voor instellingen
31 Mar 2015, 20:00
foto


De inzamelingscampagne ‘Help Kids Shine’ heeft SRD 31.000 opgeleverd voor Stichting Blaka Rosoe. Het geld is bestemd voor kindertehuizen en instellingen, waaronder scholen en zal door deze gebruikt worden voor het aanschaffen van huishoudelijke benodigdheden, muziekinstrumenten, sport- en schoolspullen. De stichting zal ook een deel gebruiken voor het uitvoeren van projecten in de districten Paramaribo, Commewijne, Para, Nickerie en Sipaliwini.

Henk Rutten, secretaris van de Stichting Blaka Rosoe, nam de symbolische cheque gistermiddag in ontvangst in de Paramaribo Zoo. Een aantal van de tehuizen die geld gedoneerd zullen krijgen was daarbij aanwezig. De kinderen kregen een rondleiding door de Paramaribo Zoo. Rutten: “We zijn zeer verheugd dat Fernandes Bottling ons het vertrouwen geeft om de projecten uit te voeren. We kennen de wereld van de kinderhuizen in Suriname goed en hebben daarom projecten gekozen waar er een directe behoefte is”.

Eind vorig jaar werd de inzamelingscampagne ‘Help Kids Shine’ gelanceerd om met de verkoop van Dasani water geld in te zamelen voor de Stichting Blaka Rosoe. De producent van Dasani, Fernandes Bottling Company, zegt dat de opbrengst hoger was dan verwacht. “Dit toont de betrokkenheid van onze consumenten, die graag deelnamen aan dit initiatief om de kinderen die hard hulp nodig hebben niet alleen emotioneel, maar ook op het gebied van hun fysieke gezondheid en welzijn te ondersteunen.”

De instellingen die aanspraak mogen maken op een deel van de donatie zijn Het Parelhuis, Kindertehuis Emmaüs, Stichting Zonder Naam, Lotjeshuis, Kindertehuis Johanna, Aloyissiusschool, Kennedyschool, Kindertehuis Leliëndaal, Kindertehuis Gaytrie, Zuster Dankercentrum, Kindertehuis SMA Livorno, WIN Groep, O.S. Mariënburg en de Bielkeschool.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April