STVS-bond stelt ultimatum tot middernacht
31 Mar 2015, 15:10
foto


De directie van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) heeft tot middernacht de tijd om salarissen van werknemers uit te betalen. Als deze afspraak niet wordt nagekomen, wordt een algemene ledenvergadering morgenochtendom acht uur belegd door de bond, onder leiding van Murwin Leeflang.

Het personeel is er ontevreden over dat de salarissen nog niet zijn uitbetaald. De laatste maanden gaat uitbetalen van salarissen moeizaam. Vanmorgen is er een onderhoud geweest tussen de vakbond en de directie van de STVS. “Ik ontvang al enkele dagen boze berichten van het personeel van de STVS”, zegt Leeflang aan Starnieuws. “De overheid is de grootste wanbetaler en zij heeft nog geen geld overgemaakt”, legt Leeflang uit. De directie heeft aangegeven dat zij al goedkeuring heeft van het ministerie van Financiën. Nu moet de bank de zaak afhandelen”, zegt Leeflang.

Het personeel van de STVS was vandaag verhit en wilde meteen in actie gaan. De vakbondsleider zegt dat met het personeel is gesproken, waardoor de leden de directie tijd geven om de salarissen in orde te maken. Hij hoopt dat het uiterlijk middernacht in orde komt.

Adagracia Pawiro
Advertenties