OM confronteert verdachten Surpost met documenten
31 Mar 2015, 17:05
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de drie verdachte ex-directieleden van Surpost en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman geconfronteerd met de in beslag genomen goederen en documenten. Carlo Godliep en Steve Ravenberg staan samen Kariman terecht voor illegale handelingen bij het postbedrijf.

Tussen de in beslag genomen goederen zitten een externe harde schijf, oplader en computersysteemkast, laptop, perceeldocumenten, informatie van Surpost, uitgaven en aankopen. Deze documenten waren tijdens het verhoor bij de politie al aan de verdachten getoond.

Het OM heeft aangehaald dat het niet waar is dat deze stukken niet in het dossier waren. De advocaat die waarnam voor raadsman Stanley Marica, zei dat de in beslag genomen documenten niet waren toegevoegd in het dossier. Marica wilde de documenten kopiëren. De advocaat merkte op dat Marica niet over die documenten beschikt. Het OM heeft daarop een lijst met daarop de in beslag genomen goederen overhandigd. De rechter heeft gevraagd dat Marica op de eerst volgende zitting de documenten die hij heeft, overlegt.

Tegen de drie verdachten Godliep, Ravenberg en Kariman zijn straffen geëist van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten, op 3 mei 2012, voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sinds 7 april 2012 op vrije voeten. De verdachten zaten vanaf medio november in voorarrest. Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de wet 'Money Laundering'. Zo waren er gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar Surpost heeft het geld niet ontvangen. De zaak wordt op 7 mei verder behandeld.
Advertenties