Ameerali: Rust in ziekenhuizen teruggekeerd
31 Mar 2015, 01:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali doet de laatste mededelingen maandagavond. (Foto: René Gompers)


Vicepresident (vp) Robert Ameerali heeft De Nationale Assemblee maandagavond meegedeeld dat geld beschikbaar is gesteld voor de ziekenhuizen. Diakonessenhuis en Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hebben de salarissen kunnen uitbetalen. 's Lands Hospitaal kan vandaag de lonen betalen. Er zijn afspraken gemaakt met de directie van AZP, in bijzijn van de raad van commissarissen en de minister van Volksgezondheid. Als deze nauwgezet worden nagekomen, hoeven er geen problemen te zijn, zei Ameerali.

De vp legde uit dat de afgelopen periode ongeveer SRD 500 miljoen aan voorschotten gegeven zijn aan de ziekenhuizen. Deze bedragen zijn niet op de begroting gebracht. Nu is afgesproken dat de Staat subsidie zal geven aan de instellingen voor zaken die gegarandeerd moeten worden. Deze bedragen moeten officieel aangevraagd worden en ze zullen opgebracht worden op de begroting.

Met het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) zijn er ook afspraken gemaakt over medicamenten. Er is eveneens gesproken met de apothekers. De bevoorrading van medicijnen wordt gegarandeerd. Ameerali deelde mee dat de Nationale Geneesmiddelen Klapper beschikbaar is gesteld aan De Nationale Assemblee. Hierdoor weet iedereen welke medicijnen voorkomen in de klapper, waardoor er geen onnodige discussies hierover gevoerd hoeven te worden. De vp deelde mee dat de rust weer is teruggekeerd.

De begrotingsbehandeling werd rond 23.00 uur maandagavond door Assembleevoorzitter Jennifer Simons verdaagd naar dinsdag 11.00 uur. Dan begint de tweede ronde voor het parlement. Om 10.00 uur is de huishoudelijke vergadering die maandag niet door kon gaan wegens gebrek aan quorum, weer uitgeschreven. Simons hoopt naast de begroting nog enkele dringende ontwerpwetten te kunnen behandelen. Zij deed een beroep op de Assembleeleden om mee te werken waardoor het land een begroting heeft, ongeacht wie aan de macht zal komen na de verkiezingen.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April