Parmessar daagt eenieder uit om corruptie te bewijzen
31 Mar 2015, 00:00
foto
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken maandagavond in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


"Ik daag opnieuw eenieder uit om te bewijzen dat deze minister corruptieve handelingen heeft gepleegd". Dit zei minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) maandagavond in De Nationale Assemblee. Hij reageerde hiermee op uitspraken die door Asiskumar Gajadien (VHP) vrijdag gedaan zijn over dat er 'tyuku' betaald moet worden bij OW voordat rekeningen voldaan worden.

Parmessar zei dat sinds zijn aantreden op dit ministerie 21 maanden geleden er grote inspanningen zijn gepleegd om declaraties sneller te doen geschieden. Hij heeft veel rommel moeten opruimen die decennialang gemaakt is bij OW. De minister deelde mee dat projecten getoetst worden op doelmatigheid en rechtmatigheid. Er zijn veel impopulaire beslissingen genomen.

De minister benadrukte dat hij geen kopercent van wie dan ook genomen heeft. Hij vroeg uitdrukkelijk om niet zomaar dingen te roepen, maar met bewijzen te komen. "Lever ze in bij de procureur-generaal", zei hij. Parmessar had er geen goed woord voor over dat Gajadien een lijst met namen van zijn ministerie gepubliceerd heeft. Hij heeft hiermee de privacy van aannemers geschonden. De bewindsman zei dat diverse ongeruste mensen gebeld hebben naar hem. Ook de fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, ondersteunde de minister en zei dat aannemers in diskrediet zijn gebracht door hun namen prijs te geven.

Parmessar benadrukte met man en macht te trachten om te weerstaan dat hij uitspraken doet om de zogenaamde moraalridders te ontmaskeren. Er zijn mensen die roepen over corruptie, terwijl ze al vijf jaar salarissen getoucheerd zonder ervoor te werken. Mensen krijgen auto- en telefoontoelage. Er zou ook getracht zijn ambtenaren met een ticket naar Curaçao om te kopen. "Dit soort mensen durven om het woord corruptie in de mond te nemen. De dief roept, houdt de dief", zei de bewindsman.

Nieuw Frontfractieleider Radjkoemar Randjietsingh merkte op dat het plafond van SRD 40.000 voor openbare aanbestedingen opgetrokken is naar SRD 1.5 miljoen. Er zijn veel zaken misgegaan bij OW met aanbestedingen. Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS) haalde aan dat de overheid een structurele wanbetaler is, daarom komen mensen klagen bij de oppositie.

Parmessar zei dat toen hij 21 maanden geleden als Assembleelid afscheid nam en naar OW is gegaan, hij ervan doordrongen was dat hij naar een hol ging met vier tot vijf giftige slangen en draken. Het is hem behoorlijk gelukt om ordening te brengen op het ministerie. "Er zijn grote stappen vooruit gedaan, maar we zijn er nog niet", zei de bewindsman. Hij zei dat het om enorm grote belangen gaat op OW. Hij garandeerde het parlement geen enkele handtekening te hebben geplaatst onder stukken die tegen de comptabele regels zijn. "Dat kan ik u verzekeren".
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March