Minister Financiën erkent betalingsachterstand
31 Mar 2015, 08:00
foto
Minister Andy Rusland van Financiën geeft een exemplaar van de overeenkomst gesloten met Kaloti aan De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


Minister Andy Rusland van Financiën geeft toe dat er een betalingsachterstand is. Dit is volgens hem altijd zo in het eerste kwartaal van het jaar. Hij verwacht dat in de tweede week van april er veel meer geld in het laatje is om onder andere achterstallige betalingen te verrichten.

Carl Breeveld (DOE) en Asiskumar Gajadien (VHP) brachten hiertegen in dat het om een structurele achterstand in betalingen gaat. Het gaat om werken die uitgevoerd zijn in 2013 en 2014. Breeveld zei dat mensen die tijdens Carifesta gewerkt hebben, nog steeds wachten op betaling. Hierover heeft hij een brief geschreven aan de minister.

Rusland toonde zich er niet gelukkig mee dat Gajadien een lijst met namen in openbaarheid heeft gebracht van mensen die diensten verleend hebben en niet betaald zouden zijn. De bewindsman zei dat hij helaas niet met een druk op de knop die lijst kan natrekken met wat er al betaald is. Volgens hem zijn er ook ondernemers op de lijst die al betaald zouden zijn. Gajadien zei dat er nog veel meer namen zijn.

De minister is het archief ingedoken om aan te tonen dat jarenlang precies dezelfde zaken opduiken bij begrotingsbehandelingen. Er zijn enkele zaken die structureel opgelost moeten worden. Hij citeerde krantenkoppen uit de vorige regeerperiode waarbij er ook een betalingsachterstand was en druk op de valutakoers. Hij zei dat deze zaken niet nieuw zijn.
Advertenties