Peter Amoida: ‘Nicolaas Prisierie is illegaal bezig’
30 Mar 2015, 20:40
foto
De delegatie van Baasa is ontvangen door Biza-directeur Adjay Moensi. (Foto: Adagracia Pawiro)


Een Baasa-delegatie onder leiding van Peter Amoida, partijraadvoorzitter, tevens secretaris van het partijbestuur, heeft vandaag een bezwaarschrift ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). De partij wil alsnog in aanmerking komen voor deelname aan de verkiezingen op 25 mei. Het bezwaarschrift werd in ontvangst genomen door Adjay Moensi, directeur van Biza.
“Baasa moet als partij kunnen meedoen aan de verkiezingen”, zegt Amoida. Hij is van mening dat de partij een grote aanhang heeft. “De partijraad moet belangrijke beslissingen nemen en niet het partijbestuur. Volgens de statuten heeft de partijraad die bevoegdheid”, legt Amoida uit. Hij geeft aan dat de statuten het niet toelaten om samen te smelten met een andere partij. “De achterban wil samen werken met de Nationale Democratische Partij (NDP), maar niet samensmelten”, benadrukt hij.

Amoida zegt dat er afgelopen donderdag een deurwaardersexploot is gegaan naar partijvoorzitter Nicolaas Prisierie. “Daarmee is het hele partijbestuur ontslagen. Het partijbestuur is samengesmolten met de NDP zonder medeweten van de partijraad en tegen de wil van de leden. Dit betekent dat Priesierie illegaal bezig is”, zegt Amoida. Priesierie stelt juist dat Amoida illegaal bezig is. Hij is volgens het bestuur geroyeerd. Priesierie benadrukt dat Baasa onder de vleugels van de NDP deelneemt aan de verkiezingen.

De delegatie begaf zich eerst naar het kabinet van de president om het bezwaarschrift in te dienen. Directeur Eugene van der San gaf daar aan dat de bezwaarschriften op het ministerie van Binnenlandse Zaken moeten worden ingediend. De Biza-directeur gaf na ontvangst van de stukken aan, dat die aangeboden zullen worden aan de juridische commissie verkiezingen 2015. De commissie met als voorzitter Maderiel Isselt, gaat inhoudelijk kijken naar het bezwaarschrift. Zij brengt advies uit naar de president, die na drie dagen een beslissing zal nemen.

Adagracia Pawiro
Advertenties