Toets-oefenmateriaal voor scholieren in Commewijne
30 Mar 2015, 17:30
foto
Voorzitter van stichting Vrienden van Commewijne Sheilendra Girjasing, overhandigt het toetsmateriaal aan onderwijsinspecteur Patricia Gopi.


Leerlingen uit Commewijne, die dit jaar deelnemen aan de eindtoets van de lagere school hebben vandaag oefenmateriaal voor de toets ontvangen. Sheilendra Girjasing van de Stichting Vrienden van Commewijne, heeft het materiaal voor de 600 scholieren overhandigd aan onderwijsinspecteur Patricia Gopi.

Vorig jaar heeft de stichting aan alle scholen in Commewijne het toetsmateriaal geschonken. Het is de bedoeling om de toetsresultaten te verbeteren. De leerlingen kunnen thuis met behulp van hun dvd-speler oefenen. De kinderen die dit apparaat niet in huis hebben, zullen op school extra begeleid worden, zegt Girjasing.

Het schenken van oefenmateriaal aan schoolkinderen is het tweede project van dit jaar. Het eerste project is uitgevoerd op de LBGO-school in Nieuw-Amsterdam. Hier werden de leerlingen in de gelegenheid zijn gesteld om gratis gebruik te maken van vervoer om computerlessen te volgen in Meerzorg. Het Bureau van de First Lady heeft computers geschonken aan de school, echter kunnen de leerlingen nog geen gebruik maken van deze computers, omdat deze niet zijn afgestemd op de programma’s waarmee de leerlingen zelf werken. De stichting zal in afwachting op een oplossing van de regering, de leerlingen nog tot eind van dit schooljaar helpen.
Advertenties