Scholieren Brokopondo blij met educatieve tocht Suricorps
30 Mar 2015, 14:00
foto
Een groepsfoto van leerlingen, begeleiders en vrijwilligers van Suricorps.


Zestig leerlingen van O.S. Duwatra en O.S. Victoria waren zondag op een educatieve trip naar Rust en Werk, aan de Commewijne rivier. Op een educatieve, interactieve en ontspannen manier mochten zij het plantageleven meemaken. Hen is een stukje historie bijgebracht, terwijl ze ook de huidige economisch activiteiten te Rust en Werk mochten meemaken.

De Stichting Suricorps For Development (Suricorps) heeft voor de leerlingen van de zesde en de vijfde klas een educatieve dagtocht gehouden. Gekozen is voor scholen die minder aan bod komen voor zulke activiteiten. Mujenca Pinas, program manager bij Suricorps zegt dat op basis van de reacties van de kinderen, dit evenement geslaagd is. “De organisatie stimuleert beleidsgericht wenselijkheden, zoals gedegen onderwijs. Voorts moet de educatieve tocht bijdragen aan de historische kennis van de leerlingen. Hiermee helpen wij ze ook bij de voorbereiding op de komende toets”.

Humphrey Dundas voorzitter van Suricorps zegt dat het vrijwilligerswerk verder zal worden gestimuleerd. “Ik weet dat Surinamers in staat zijn elkaar te helpen”. Voor dit jaar staan nog enkele projecten op programma voor kansarmen in de samenleving. Suricorps krijgt bijstand van onder andere het ministerie van Regionale Ontwikkeling en de UNDP.
Advertenties