Wayne Telgt wil beste 'lijstduwer' in de geschiedenis zijn
30 Mar 2015, 06:00
foto
Wayne Telgt, DNA-kandidaat NPS


Wayne Telgt, kandidaat van de Nationale Partij Suriname (NPS) voor De Nationale Assemblee, wil de beste 'lijstduwer' van Paramaribo zijn die ooit heeft bestaan in de politieke geschiedenis. Vanaf vandaag zal Telgt samen met districts- en ressortraadskandidaten het veld intrekken. Daarnaast zal hij dagelijks zijn visie blijven geven via zijn programma op de radio. "Alle technologische mogelijkheden die er zijn, zal ik inzetten voor de campagne", zegt Telgt aan Starnieuws.

De NPS-kandidaat die op nummer 17 zal staan, vindt dat het volk niet alleen op één dag in vijf jaar zeggenschap moet hebben. Hij benadrukt dat de decentralisatie beter tot wasdom moet komen. De ressort- en districtsraden moeten op regionaal niveau beslissen wat er moet gebeuren. "Nu wordt er nog in De Nationale Assemblee gesproken over het ophalen van trenzen en bestraten van wegen. Deze discussies moeten in de ressorten plaatsvinden", meent Telgt.

Corruptie is funest voor de samenleving, stelt de NPS'er. Hij vindt dat in het belang van het land oppositie en coalitie zich moeten inzetten om corruptie aan te pakken. De moreel-etische zaken die mis kunnen gaan bij gunningen, moeten ook strafbaar gesteld worden om corruptie aan te pakken. Onderwijs is ook een van de zaken die beter moeten. Het Caribische onderwijs neemt hij als voorbeeld. Voor alles wat men zich kan indenken, is er een curriculum, zelfs voor overtrekken van stoelen. "Ons onderwijs moeten we meer gaan richten op de regio, dan op Europa en zeker wat betreft de studiemogelijkheden". De naschoolse opvang moet uit de politieke sfeer en deze moet terug bij de buurtorganisaties en kerkorganisaties. De nadruk moet niet liggen op voeding en huiswerkbegeleiding, maar ook op diverse takken van sport. Er moet net als op Trinidad & Tobago professionele begeleiding zijn, waarbij de scholen voorzien zijn van sportfaciliteiten.

"Ik denk dat ik genoegzaam mijn visie heb laten horen. Ik denk dat het nu tijd wordt dat ik zelf ga werken aan de wetgeving in de arena. De visie die ik al die jaren heb laten horen, ga ik nu concreet uitvoeren. Wayne Telgt gaat in welke functie dan ook, op welke plek dan ook geschiedenis schrijven door hard te werken. Ik wil de beste lijstduwer zijn in Paramaribo in de geschiedenis, of de partij stemadvies zal geven om op mij te stemmen of niet", voert Telgt aan.
Advertenties