Jogi: Ik ga voor eenheid in de partij en overwinning
30 Mar 2015, 03:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi vrijdagavond in Saramacca. Hij wordt geflankeerd door Mahinder Jogi (links) en zijn tegenkandidaat Aniel Ramadhin. (Foto: Edward Troon)


Op de partijraadsvergadering van de VHP is bij acclamatie de kandidatenlijst ingediend door het hoofdbestuur aangenomen. Het gemor dat tot zaterdag er nog was over onder andere de kandidaatstelling van Mahinder Jogi, was geen issue op de vergadering van het hoogste orgaan van de oranje partij. Starnieuws verneemt dat de bijeenkomst zondag rustig is verlopen. Jogi om een reactie gevraagd, zegt dat voor hem alles achter de rug is. "Ik ga voor eenheid in de partij en we gaan met eenieder samenwerken om de overwinning te behalen. Op de massameeting van vrijdag was het duidelijk dat de eerste zetel reeds binnen is".

Jogi zegt dat hij vanaf 26 mei al stappen terug zal beginnen te zetten. Hij wil nog enkele belangrijke zaken voor de mensen in Saramacca, zoals huisvesting, elektrificatie, waterleiding en educatie realiseren. "De leiding van de partij in Saramacca zal aan jongeren worden overgedragen. Ik laat een stevig fundament achter om daarop voort te bouwen", deelt Jogi mee.

"Ik had zondag reeds contact met Aniel Ramadhin, die mijn tegenkandidaat was. Hij heeft vrijdag ook gesproken op de massameeting. Ik deel de mening van voorzitter Chan Santokhi dat eenieder nodig is in de partij en dat we in eenheid moeten werken naar de overwinning. Als wij een goede basis leggen op 25 mei, heeft de VHP een betere onderhandelingsbasis in 2020", stelt de politicus. Jogi zegt niet achterom te kijken, maar zich samen met de leden te concentreren op de race naar de verkiezingen. "Wij gaan voor de overwinning", benadrukt Jogi.
Advertenties