St. Carolusschool wint Godo Happy Money Bee musical
29 Mar 2015, 18:00
foto
St. Carolusschool met de cheque van SRD 10.000, die hoort bij de eerste prijs. (Foto: René Gompers)


De Sint Carolusschool is de winnaar van de tweede Godo Happy Money Bee Musicalwedstrijd. De leiding van Godo is erg onder de indruk van de opvoeringen. Er komt een expositie van de werken die in de musicals voorkomen, kondigt Frits Terlaan, directeur van Godo Bank, aan. Het evenement is bedoeld om het sparen bij kinderen te bevorderen.

Alle kinderen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd krijgen ‘iets’ gestort op hun spaarrekening. Er hebben tien scholen meegedaan, waarvan de helft zich dansend, zingend, acterend in de finale om de eerste plaats streden. Alle finalisten hebben een pakketje ontvangen. De winnaar is terug naar school met een cheque van SRD 10.000. Nummer twee, de Christiaan Davidsschool met SRD 7.500 en de Openbare School Petuniastraat met SRD 5000.

Met de finale van de musicalwedstrijd is ook het Kinderboekenfestival in Paramaribo afgesloten. De leiding van stichting Projekten én die van de Godo Bank zijn het erover eens dat deze ‘show’ moet blijven doorgaan. “Dat talent wat de kinderen hier hebben gepresenteerd was uitermate geweldig”, merkt Edwin Watson, bestuursvoorzitter van Godo Bank op. “Hieruit leren we dat onze kinderen ontzettend veel talent hebben en dat moeten we gaan koesteren. Wij gaan dit jaarlijks doen.”

Bankdirecteur Terlaan kondigde tijdens de prijsuitreiking aan dat er een expositie komt van de ‘props’ uit de musicals. “Als je kijkt naar hoeveel tijd en energie men gestopt heeft in de werken, is het zonde om er niets mee te doen”, gaf hij aan. “Wij gaan bij de bank een kleine expo houden van de stukken uit de finale.” De musicalwedstrijd is na ruim twee jaren weer opgepakt. Aan het evenement doen basisscholen mee die deelnemen aan het spaarprogramma van de Godo Bank. Er zijn landelijk meer dan 8000 ‘bijtjes’ die sparen bij deze bank. De bank heeft plannen om op VOJ-niveau het sparen te gaan promoten.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April