150 jaar historie DSB in gouden plaat
28 Mar 2015, 21:00
foto
DSB-directeur Sigmund Proeve heeft de gouden herdenkingsplaat vrijdag gepresenteerd. (Foto: Raoul Lith)


De Surinaamsche Bank (DSB) brengt een gouden plaat uit als aandenken aan haar 150 jarig jubileum. DSB-directeur Sigmund Proeve benadrukt dat het om een collectors item gaat. “Het is een beperkte oplage. Hiervan zijn er maar duizend te koop voor US$ 799 per stuk”. Het is niet goedkoop, zegt hij, maar beveelt het toch warm aan.

De waarde van zo een collectors item is meer dan de prijs. “U koopt in feite met dat plaatje 150 jaar geschiedenis van De Surinaamsche Bank. We hebben bewust niet voor een munt gekozen, omdat vele bedrijven die al brengen.” Aan de voorzijde van de plaat is het logo van 150 jaar DSB te zien. Voor de achterzijde is gekozen voor de voorgevel van het DSB-hoofdkantoor.

De gouden plaat is een product van Kaloti Suriname Mint House. De inschrijving voor de koop start op maandag en duurt twee weken. De toewijzing voor de koop van de platen vindt plaats ten overstaan van notaris Derrick Alexander. “Dit gaat door een loting geschieden. En we willen het op een objectieve, transparante en eerlijke manier doen,” zegt de bankdirecteur.

Hij voegt eraan toe dat het filiaal van de bank te Maretraite wordt gerenoveerd. Tijdens de bouwperiode kunnen de klanten zich wenden tot de bankafdeling in de Maretraite mall. Het is de bedoeling dat ook na de bouw deze vestiging in het winkelcentrum blijft gehandhaafd. Na de renovatie moet het filiaal eruit zien als de DSB aan de Kwattaweg.

Raoul Lith
Advertenties