Medische Zending voert strategisch beleidsplan uit
28 Mar 2015, 03:00
foto


De Medische Zending (MZ) is bezig met een strategisch beleidsplan voor de komende periode. Algemeen directeur Edward van Eer deelt mee dat het aantal gezondheidswerkers zal worden uitgebreid en de informatie dichterbij de burgers gebracht zal worden.

In het beleidsplan worden vernieuwingen opgenomen. De MZ is van plan om de poliklinieken uit te breiden met gezondheidsassistenten en artsen. Ook is het de bedoeling dat er meer gebruik gemaakt wordt van de technologie. De gezondheidsassistenten zijn de hulparmen van de artsen. “Beter communiceren met de burgers en meer naar buiten komen met informatie, staat in de planning”, geeft de MZ-directeur aan. Om hiermee te starten is tijdens een persconferentie donderdag de vernieuwde website van MZ gelanceerd. “Op de website is het makkelijker geworden voor studenten om zich op te geven voor stage. De taken en doelen van de organisatie zijn ook makkelijker geformuleerd. De belangrijkste informatie is in het Engels vertaald. Ook is er gezorgd voor een mascotte die gebruikt wordt om korte en duidelijke boodschappen over te brengen”, legt het hoofd van de public en community relations Derrick Beeldsnijder uit.

Jaarlijks wordt de begroting van de MZ toegevoegd bij die van het ministerie van Volksgezondheid. “Vanaf de basiszorgverzekering er is, wordt het overgrote deel van de kosten van MZ gedekt door verzekeringsmaatschappijen”, zegt Van Eer. “Indien er grote projecten zijn zoals de bouw van poliklinieken en gezondheidscentra, worden er op projectbasis financiële middelen gezocht. Er worden dan donoren gezocht om die projecten te financieren”, legt de directeur uit.

Adagracia Pawiro
Advertenties