350 kg yami ook in verbrande partij drugs
27 Mar 2015, 03:00
foto
De 30 kilogram Yami is vernietigd donderdag.


De onlangs op de Nieuwe Haven ontdekte 350 kg yami met een straatwaarde van 1 miljoen US dollar, behoort ook tot de drugs die gisteren door de politie zijn verbrand in Commewijne. Het was de eerste grote vangst van de Port Control Unit van de UNODC afdeling Suriname.

Eerder dit jaar werd door speurwerk van deze unit ook 400 kg yami in de haven van Georgetown, Guyana onderschept. Yami is een veredelde vorm van marihuana die wordt samengeperst, en heeft een hogere straatwaarde dan de 'gewone' marihuana. Dit multidisciplinair onderzoeksteam op de haven werkt nauw samen met de Narcotica Brigade van de politie en de Douane Recherche. Volgende maand vertrekken drie leden voor een aangepaste training in Panama City.

Deze week werd de unit bezocht door Krysta Bisnauth van de Canadese ambassade te Georgetown, Guyana. Op verzoek van de Canadese ambassade en met goedkeuring van het UNODC hoofdkwartier, moest zij nadere informatie inwinnen over de knelpunten die het team in de praktijk ondervindt. Zij heeft ook met diverse betrokkenen op het gebied van veiligheid gesprekken gevoerd, waaronder met de politie, het Openbaar Ministerie en het Bureau Nationale Veiligheid.
De drugsverbranding geschiedde namens het Openbaar Ministerie onder supervisie van officier van justitie, Gloria Stirling.
Advertenties