Gajadien overhandigt Simons lijst met betalingsachterstand
27 Mar 2015, 04:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien op weg naar Assembleevoorzitter Jennifer Simons om een file te overhandigen over openstaande betalingen. (Beeld: DNA)


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) overhandigde donderdag een lijst met openstaande rekeningen op het ministerie van Openbare Werken aan Assembleevoorzitter Jennifer Simons. Het gaat om een bedrag van ruim SRD 135 miljoen. Gajadien produceerde een lijst met honderd namen van aannemers die nog betaald moeten worden.

Gajadien zei dat ondanks de onderrealisatie van de begroting er enorme betalingsachterstanden zijn. Hij zei van verschillende ministeries betalingsachterstanden te hebben, maar overhandigt alleen van het directoraat Civiel Technische Werken van Openbare Werken aan Simons. Volgens het Assembleelid zouden er meer dan drie keer zoveel onbetaalde rekeningen liggen in de lade van de minister van Openbare Werken. Die worden volgens hem achtergehouden.

"De samenleving moet zien hoe zaken achtergehouden worden. Dit is het beleid van de regering. Zolang je geen tyuku betaald gaan de stukken niet verder naar Financiën", zei Gajadien. Ook daarna moet er onder de tafel worden betaald bij Financiën voordat de reçu's betaalbaar worden gesteld. Hierna bracht hij een uitdraai naar Simons. Zij nam het in ontvangst en zei dat het gaat om een uitdraai 'Centrale Betaaldienst per begin maart 2015 voor het directoraat Civiel Technische Werken. Reçu's die nog betaald moeten worden over de dienstjaren 2013, 2014, 2015'.
pdf-icon.gif open_rekeningen_ow.pdf                
Advertenties