Advocaat waagt gok om getuige aan de praat te krijgen
27 Mar 2015, 02:00
foto


In de propvolle rechtszaal werd het donderdag ineens rumoerig. Advocaat Cynthia Rampersad was bezig een getuige te ondervragen. Zij vroeg aan de getuige of haar cliënt hem na het verkeersongeval gebeld had om te vragen hoe het met hen ging. De getuige bleef ontkennen. De advocaat zei hierop dat zij een uitdraai heeft van de telefoonnummers. Dit bleek niet te kloppen. Zij werd hierover aangesproken door rechter Danielle Karamatali.

“Wat hebt u te zeggen als ik u zeg dat ik hier een telefoonuitdraai heb van uw mobiele nummer waaruit blijkt dat de verdachte u inderdaad tot twee keren toe gebeld had. U hebt de telefoon opgenomen en daarna weer afgebeld met de mededeling dat u niets van hem wilt horen", zei de advocaat. De getuige bleef bij zijn verklaring. De Officier van Justitie Ryan Autar hield de verdachte voor dat zij de uitdraai zullen bekijken en hem daarmee zullen confronteren. Kort daarna zei de advocaat dat zij een gok gewaagd heeft om de getuige aan de praat te krijgen. Zij had geen telefoonuitdraai.

De aanwezigen in de zaal en ook collega’s schrokken van de mededeling van Rampersad. Het Openbaar Ministerie en de rechter konden dit gedrag van de raadsvrouw niet waarderen. De officier merkte op dat dit niet door de beugel kan. De rechter voerde aan dat uit de bewoordingen van de advocaat bleek dat zij een telefoonuitdraai ter plekke had. Zij benadrukte dat er meerdere manieren zijn om aan waarheidsvinding te doen. “Ik hoop dat u lering hieruit hebt getrokken en dat dit niet meer zal gebeuren”, deelde de rechter mee. De advocaat voerde aan dat op de vorige rechtszitting het broertje van de getuige gezegd zou hebben dat de verdachte wel gebeld had en hem in het ziekenhuis had opgezocht. Daarom wilde zij een gok wagen om de getuige aan de praat te krijgen.

Ashwien K. heeft op 11 april van het afgelopen jaar een pick-up die bestuurd werd door de getuige aangereden op de voorrangsweg, de Gompertstraat. De verdachte kwam vanuit de Granietstraat en verleende geen voorrang. De bak van het voertuig werd geraakt en de pick-up kantelde, ging drie keren over de kop om vervolgens te belanden in de nabije trens. De mede inzittende, een jongere broer van de bestuurder, liep letsels op en werd opgenomen in het ziekenhuis. De getuige verklaarde dat hij schaafwondjes opliep en dat hij niet onder invloed van alcohol was.

De verdachte beweerde dat hij het stopbord niet had gezien. Verder verklaarde hij dat hij wel bekend is met de omgeving, maar dat hij even niet bij was. Hij zou afgeleid zijn door het verkeer. Daardoor zag hij de pick-up niet aankomen. Op 24 april zal er requisitoir en pleidooi gehouden worden in deze zaak.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April