Nicaragua waarschijnlijk WK-tegenstander Suriname
27 Mar 2015, 14:00
foto


De kans is groot dat het Surinaamse voetbalelftal het in de tweede WK-voorronde in juni moet opnemen tegen Nicaragua. Deze week boekten de Midden-Amerikanen in eigen land een 5-0 overwinning op Anguilla.

De ruime zege maakt de return op het Caraïbische eilandje volgende week dinsdag tot een formaliteit. Bij rust stond het al 4-0 voor de Nicaraguanen. De goals vielen tussen de twaalfde en 39ste minuut; Luis Copete nam er twee voor zijn rekening.
Ook in de tweede en derde voorronde van het WK-kwalificatietoernooi van de Concacaf wordt volgens het knock-out systeem gespeeld. Suriname speelt op maandag 8 juni eerst uit in het Estadio Nacional Dennis Martínez in de Nicaraguaanse hoofdstad Managua. De thuiswedstrijd in het André Kamperveenstadion staat voor dinsdag 16 juni op het programma.

Bondscoach Dean Gorré kan nog weinig zeggen over de eerste WK-tegenstander van zijn ploeg. Hij wil zo snel mogelijk recente wedstrijdbeelden van Nicaragua achterhalen. Gorré: ‘We willen zoveel mogelijk informatie inwinnen en proberen hun speelwijze te analyseren. Eerlijk gezegd weten we op dit moment heel weinig van deze tegenstander. Maar we moeten allereerst van onze eigen kracht uitgaan. En natuurlijk hebben we prima kansen om een ronde verder te komen.’

Nicaragua staat op de FIFA-ranglijst van begin maart op de 185e plaats. Anguilla staat als 208ste en voorlaatste FIFA-land genoteerd. Suriname neemt de 161ste positie in en heeft door die hogere notering vrijaf gekregen in de allereerste WK-voorronde die deze week wordt afgewerkt. Daarin komt onder meer ook Curaçao in actie. Vandaag spelen de Antillianen thuis tegen Montserrat, dinsdag volgt de return.

Diederik Samwel
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April