Vijf jaar geëist tegen veroorzaker verkeersongeval
27 Mar 2015, 08:00
foto


Tegen Curwin A. heeft de officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, een celstraf van vijf jaar onvoorwaardelijk geëist, plus een geldboete van SRD 750 of hechtenis van vier weken en intrekking van zijn rijbevoegdheid voor tien jaren. Voor het rijden zonder bevoegd rijbewijs kreeg de verdachte ook een boete van SRD 750. De verdachte reed het slachtoffer op 25 februari van het afgelopen jaar aan de Tourtonnelaan aan. Daarna reed hij weg. Hij meldde zich samen met zijn raadsman op 10 maart van dat jaar aan.

In 2012 had de verdachte al een aanrijding veroorzaakt en enkele personen waren toen zwaargewond geraakt. Na het veroorzaken van het ongeluk vorig jaar, reed hij door. Het slachtoffer belandde op het trottoir. Ooggetuigen en omstanders boden de man hulp aan. Een ooggetuige zag hoe de man in hulpeloze toestand achtergelaten werd en zag de veroorzaker doorrijden zonder af te remmen. Op camerabeelden is te zien dat de man van achteren is aangereden. De grill van zijn voertuig, een Toyota Brevis, is op de plaats delict achtergebleven.

Rechercheurs brachten het voertuig in beeld. De vriendin van de verdachte meldde zich aan als te zijn de veroorzaker. Echter viel zij door de mand. De verdachte zegt dat hij haar niet had gevraagd om de zaak op zich te nemen. De officier voerde aan dat de verdachte pas na 45 minuten rijden stopte, nadat de auto hem in de steek liet. Hij belde om het voertuig weg te laten slepen en hij werd door iemand opgehaald.

Curwin A. verklaarde dat hij niets gezien had op de weg. Hij hoorde een klap en dacht dat hij een beest had aangereden. Eerder had hij een hond aangereden en zijn voertuig had toen schade opgelopen. De verdachte wordt bijgestaan door de raadslieden John Moerahoe en Oscar Koulen. Op 14 mei zullen zij pleiten voor hun cliënt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April