Ambtenaren HI lopen stage te Atjoni
26 Mar 2015, 21:30
foto


Ambtenaren van de Economische Controle Dienst (ECD) voeren werkzaamheden uit in Atjoni in het district Sipaliwini. Momenteel loopt een aantal functionarissen van het ministerie van Handel en Industrie (HI), stage in het gebied. Na de stageperiode zullen zij definitief in Atjoni tewerkgesteld worden. Het hoofd van de ECD, Cilio Cameron, zegt dat de ambtenaren onder meer nagaan als winkeliers economische delicten plegen.

De ECD heeft na een gezamenlijke actie van de bestuursdienst en te Atjoni gestationeerde ambtenaren van HI, recentelijk een uitgebreide actie gevoerd in de streek. In het afgelopen weekend zijn op de dependance te Atjoni in beslag genomen goederen vernietigd. De winkel waar de goederen aangetroffen zijn, is bij de actie gesloten en de winkelier werd voor korte tijd aangehouden. Nadat de man zijn zaken in orde had gemaakt, is de zaak heropend.

Cameron zegt dat onder meer onjuiste opslag van goederen, het verkopen van voorverpakte goederen met ondergewicht en het gebruiken van niet geijkte weegschalen, ernstige feiten zijn die vallen onder het begrip Economische Delicten. De ambtenaren zullen regelmatig controle uitoefenen in hun werkgebied, zegt de voorlichting van Handel en Industrie.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April