Kinderen leren op KBF over bossen en planten
26 Mar 2015, 18:00
foto


"Ik denk aan planten, bomen, parwa en mangrove", roepen de leerlingen van de Kangoeroeschool die vandaag op 'de groene dag' het Kinderboekenfestival (KBF) bezocht hebben. Volgens de leerlingen dienen de bossen en planten ook verzorgd te worden "zodat ze ons kunnen beschermen tegen de zon". In de stand van Dienst 's Lands Bosbeheer nemen zij een kijkje. 'Je mag de planten en dieren niet zomaar doden', dat is de belangrijkste dat ze hebben onthouden.

Agribusiness is een van de studierichtingen op het Polytechnisch College. Keano en Youseff hebben daar informatie verzameld voor hun bericht. "Als je een boer wil worden, dien je te planten op een stukje land, daarna oogsten en dan brengen voor de marktverkopers. De boer verdient op die manier zijn geld."

De leerlingen van de O.S. Petunia zijn ook op bezoek in de stand van de schrijvende pers. Zij vertellen aan hun redacteur dat ze op hun informatietocht geleerd hebben hoe belangrijk de bescherming van planten zijn. Planten zijn belangrijk voor de aarde en er worden ook medicijnen gemaakt hiervan.

De groene dag wordt afgesloten met een discussie over agrarisch onderwijs in stand 80. Talentvolle Surinamers worden morgen onder vergrootglas geplaatst op KBF. Het festival duurt tot zaterdag.

Elisabeth Fontinie
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April