NPS-bestuur hakt knoop door over kandidaten
26 Mar 2015, 02:00
foto


Het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft zich tot laat in de nacht gebogen over de vele voordrachten die gedaan zijn voor Paramaribo. Eerst is de knoop doorgehakt in Wanica. Daar ging de strijd tussen Murwin Leeflang en Daniella Beeldsnijder. Gekozen is uiteindelijk voor Beeldsnijder in Wanica. In Paramaribo zal de lijst van V7 getrokken worden door NPS-voorzitter Gregory Rusland. Hij heeft alle ondersteuning hiertoe gekregen.

Starnieuws verneemt dat op nummer 5 op de kandidatenlijst van V7 Patricia Etnel zal prijken. Plek nummer 6 zal worden ingevuld door Arthur Tjin-A-Tsoi. Hij zal het enige Assembleelid zijn van de NPS die opnieuw gekandideerd wordt. Ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch heeft in een vroeg stadium bekendgemaakt dat zij afscheid neemt van de actieve politiek. Patrick Kensenhuis zal waarschijnlijk door de NDP gekandideerd worden in Para. Hesdy Pigot keert ook niet meer terug.

Ruth Coutinho-Renfrum zal op nummer 10 gekandideerd worden in Paramaribo. John van Coblijn, voorzitter van de afdeling Paramaribo, komt op nummer 11. Wayne Telgt die hoog heeft gescoord op de bestuursvergadering van de NPS, moet als 'lijstduwer' fungeren op plek nummer 17. Hoe dit verder zal uitwerken, daarover zal voorzitter Rusland nog een onderhoud hebben met Telgt. Uit een lijst van 19 namen is uiteindelijk bepaald welke de zes personen in Paramaribo zijn die voorgedragen zullen worden op het congres zondag. Het laatste woord is aan de elf afdelingen van de NPS.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April