Leden KTPI, PL en NPS stappen over naar NDP
26 Mar 2015, 08:00
foto


Ontevreden kaderleden van de KTPI, PL en NPS in Para hebben zich aangesloten bij de NDP. Grote delen van de KTPI voorlinie onder leiding van Hendrik Saleksono en een groep onder leiding van ex-parlementariër Tatap Pawirodinomo en Erwin Djokarso van de PL, hebben hun partijen de rug toegekeerd. Ook de NPS-er Florence Wiroredjo en haar achterban zijn overgestapt.

Als reden voor dit besluit wordt onder meer de houding van de V-7 leiding opgegeven, zegt Saleksono. Er waren afspraken gemaakt over de positionering op kandidatenlijsten, maar die zijn genegeerd. Zo zou de KTPI qua posities in Para zijn achteruitgegaan. Bij de verkiezingen van 2010 had de KTPI vijf ressortraadsleden (rr), een districtsraadslid (dr) en een positie voor DNA gekregen. De zeven rr- en dr leden zijn allen gekozen. Voor de verkiezingen van 25 mei heeft de KTPI drie rr plekken en een dr positie toegewezen gekregen. ‘We hebben geen enkele plek voor het parlement gekregen waardoor we zijn overgestapt’, zegt Saleksono. De groep vindt aansluiting bij de NDP juist, omdat volgens haar deze partij heeft gezorgd voor ontwikkeling in het district.

Door deze ontwikkeling is de huidige positie van de NDP in Para verder versterkt. Om hun kracht te tonen wordt op 29 maart te Accaribo een bijeenkomst belegd.
Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat Pawirodinomo in 2005 gekozen is als assembleelid. Omdat hij niet meer terug is gekeerd, heeft hij vanaf toen geen contact met de partij. Djokarso was eerder kandidaat en is niet gekozen. Omdat hij niet meer gekandideerd is, heeft hij de partij de rug toegekeerd. "Veel mensen blijken in partijen te zitten om gekandideerd te worden. Als ze hun zin niet krijgen, gaan ze hun geluk bij andere partijen zoeken", stelt Somohardjo.

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April