Berging gecrashte toestel Germanwings moeilijk
25 Mar 2015, 08:50
foto
Vlucht 4U 9525 is in een ravijn in onherbergzaam gebied neergestort. Over een groot gebied liggen er wrakstukken. (Beeld: BBC)


De bergingswerkzaamheden van vlucht 4U 9525 in de zuidelijke Franse Alpen gaat vandaag door. Een Airbus A320 van Germanwings met 150 mensen aan boord is gisteren in onherbergzaam gebied neergestort.

Ambtenaren belast met de operatie hebben gewaarschuwd dat het dagen kan duren voor er daadwerkelijk sprake kan zijn van berging. Het toestel is neergekomen in een afgelegen bergravijn tussen Digne en Barcelonnette. De kist die van Barcelona naar Düsseldorf vloog is na een snelle afdaling neergestort. Er zijn geen overlevenden.

Ofschoon de passagierslijst nog niet bekend is, wordt verondersteld dat er 67 Duitsers aan boord waren. Onder hen waren 16 leerlingen die terugkeerden van een uitwisselingsreis in Barcelona. Meer dan 40 passagiers zouden van Spaanse afkomst zijn. In Spanje is een nationale rouwperiode van drie dagen afgekondigd.

Een helikopter heeft gisteren de cockpit vluchtrecorder gevonden. Het apparaat is weliswaar beschadigd, maar zou nog steeds informatie kunnen opleveren, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve. De zoekactie vandaag en morgen zal zich voornamelijk richten op het vinden van de tweede vluchtrecorder. Een team politieagenten heeft de nacht doorgebracht op de berg om de rampplek veilig te houden.

Op de plek zoeken agenten naar aanwijzingen die het onderzoek naar de ramp kunnen helpen. De procureur van Marseille, Brice Robin, zegt dat de identificatie van de stoffelijke overschotten van de inzittenden dagen kan duren. Vanochtend is een nieuwe vlucht van Germanwings van Barcelona naar Düsseldorf uitgevoerd. De Airbus A319 heeft echter een andere route genomen dan vlucht 9525. Vlucht 9441, het nieuwe vluchtnummer voor het traject, heeft het woeste berggebied in het zuiden van Frankrijk vermeden.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April