Adek-studenten naar 33ste model OAS op St.Kitts
25 Mar 2015, 02:00
foto
De zes studenten samen met hun docenten Sherif Abdoelrahman en Reissa Biekman op de campus.


De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft zes studenten afgevaardigd naar St.Kitts & Nevis, voor deelname aan de 33ste modelvergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Studenten van universiteiten uit de Amerika's nemen deel aan een OAS-vergadering, die gesimuleerd wordt. Zo kunnen de jongeren in de praktijk meemaken hoe de OAS functioneert. Suriname heeft voor het eerst studenten afgevaardigd om mee te doen met de activiteiten.

“Middels spelprogramma’s, waarbij de studenten een bepaald land mogen vertegenwoordigen, wordt de werkwijze van de OAS verder bekendheid gegeven”, legt Sherif Abdoelrahman richtingscoördinator van de studierichting Public Administration uit. De studenten zijn allemaal van deze faculteit en moesten aan een aantal criteria voldoen, zoals de Engelse taal machtig zijn. Abdoelrahman is vooral de scheidende assistent-secretaris generaal van de OAS, Albert Ramdin, dankbaar omdat door zijn tussenkomst de reis mogelijk is gemaakt. Ook de Nationale Ontwikkelings Bank (NOB) en AdeKUS hebben de reis helpen bekostigen.

De studenten worden begeleid door een van de docenten, Raissa Biekman. Abdoelrahman verwacht dat de studenten die zijn afgevaardigd de universiteit goed zullen vertegenwoordigen. “Ik verwacht actieve participatie”, zegt hij lachend. De OAS heeft al geruime tijd een bemiddelingsfunctie in geval van conflicten tussen landen in Amerika. De diverse landen wisselen vaak van gedachten over verschillende problemen, zoals drugsproblemen, milieu en gendervraagstukken. De landen met de meeste ervaringen helpen de rest van de landen om oplossingen te zoeken voor de problemen. De studenten zijn komende week weer terug in Suriname.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April