Powakka en omgeving krijgen volledige stroomvoorziening
23 Mar 2015, 12:00
foto
De 'letter of no objection' is 15 maart getekend door de EBS-leiding en het dorpsbestuur van Powakka. (Foto: EBS)


Powakka en de nabije omgeving zullen als alles volgens planning verloopt, rekenen op elektriciteit en wel de hele dag. Er komt een onderstation langs de Afobakaweg tegenover paalnummer 34. Het terrein waarop het station komt, 2500 m², valt binnen het traditioneel grondgebied van Powakka.

Om dit elektrificatieproject uit te voeren, heeft de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) een overeenkomst letter of no objection getekend met het dorpsbestuur van Powakka. Na beëindiging van het contract zal de EBS het areaal in zijn oude toestand herstellen en wederom overdragen aan het dorpsbestuur. De overeenkomst valt binnen het protocol van de Verenigde Naties inzake de Rechten van de Inheemse Volken. De EBS zal het onderstation bouwen, gebruiken en onderhouden.

Vanuit het te bouwen onderstation zullen elektriciteitslijnen worden getrokken naar de nabije omgeving van Powakka. Klein Powakka, Wi Sa Wini, Powakka, Carolina, Ayo, Pierre Kondre, Redi Doti en Casipora maken deel uit van het gebied. Het gaat om ongeveer 2.500 huishoudens. Dit elektrificatieproject komt tot stand door een akkoord tussen de EBS en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April