Speciaal Cricket toernooi met Londonse club
13 Mar 2015, 14:00
foto
Raj Narain, voorzitter Surinaamse Cricket Bond.


Surinaamse cricketers zullen het in het weekend opnemen tegen de Londonse Marylebone Cricket Club (MCC). Voorzitter Raj Narain van de Surinaamse Cricket Bond vindt het een hele eer dat de gerenommeerde MCC het land aandoet.

MCC wordt wereldwijd gezien als de pionier van het moderne cricket. De club reist met verschillende teams met internationaal cricket talent de wereld rond. In haar rondreis heeft MCC Suriname ook meegenomen.

In een speciaal toernooi worden twee wedstrijden tegen Suriname II –een allstar selectie van sterspelers uit de cricketcompetities van Nickerie en Paramaribo. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Dr. E. Snellenpark. Het toernooi wordt zondag afgesloten met een internationale Duck Curry Competition.

De MCC is in 1787 opgericht in London. De club was ooit zowel het nationale als het wereldwijde bestuursorgaan voor het cricket. In 1993 zijn de meeste van zijn wereldwijde bestuursfuncties overgedragen aan de International Cricket Council. Nog steeds is de club beheerder van de wetten van het cricket. MCC is een besloten club met 18.000 leden.
Advertenties