IMT wipt Leo Victor met 2-1 uit bekertoernooi
11 Mar 2015, 03:30
Ives Vlijter van IMT die het winnende doelpunt scoorde. (Foto: Ala-D Media)

De huidige bekerkampioen Leo Victor nam het dinsdagavond in het Frank Essed stadion in bekerverband op tegen de runner-up tevens landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT). De ruststand van deze ontmoeting was 1-1 en na 90 minuten spelen was Inter Moengo Tapoe de betere ploeg door met 2-1 te winnen.

De eerste helft van deze wedstrijd had niet het gewenste niveau. Het spel werd veelal in het midden uitgevochten. IMT kwam vroeg in de ontmoeting op een voorsprong. Romano Houttuin van IMT duelleerde om de bal die voor hem bestemd was. Hij won het duel en noteerde met een prachtige lob het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na dit doelpunt was het spel ook niet direct op peil gebracht.
Een handsbal in de 25e minuut in de 16m zone, zorgde voor een penalty. Foline Abuana maakte geen fout en stuurde doelman Obrendo Huiswoud de verkeerde hoek in: 1-1.

De tweede helft startte met een reële kans voor Leo Victor. De bal werd onzorgvuldig uitverdedigd door de verdediging van IMT. Arzinio Poina schoot van dichtbij mis. Het spelbeeld in deze helft veranderde. Ploegen waren strijdlustiger en technisch kwam het spel op een hoger niveau. Romano Stekkel gaf een pass vanuit het midden over de verdediging van Leo Victor aan Yfes Vlijter van IMT. Hij brak goed door en verschalkte de doelman: 2-1. In de laatste minuten van de strijd voerde Leo Victor de druk op maar tot doelpunten kwamen geen van beide ploegen.

In de eerste ontmoeting van de avond won Nishaan 42 tegen alle verwachtingen in van WBC. De eerste klasse ploeg won van de hoogvlieger van de hoofdklasse met 2-1. Nishaan 42 speelde al vroeg in de ontmoeting met 10 man. De ruststand was 1-0 voor WBC. Na de wedstrijd trapte de doelman van WBC uit frustratie het hekwerk richting de ingang van de kleedkamers kapot.
In de halve finale van dit bekertoernooi komen nu Inter tegen PVV en Nishaan 42 tegen SNL uit.