'To Be A Star' gaat 13 maart in première
07 Mar 2015, 02:00
foto
Jongeren tijdens de training 'To Be A Star'. (Foto: Sport en Jeugdzaken)


De première van 'To Be A Star' is gepland op 13 maart. Niet schoolgaande jongeren zijn twee maanden door theatermakers getraind om hun talenten te ontwikkelen. Dit project wordt uitgevoerd door het Ministerie Sport en Jeugdzaken samen met de Nederlandse Stichting Mytikas.

Met de twee audities van het project ‘To Be A Star’ zijn de trainingen gestart op 26 januari in de zaal van theater Thalia. Sindsdien werd drie keer per week met 13 jongeren gewerkt aan een theaterstuk. Dertien jongeren zijn getraind in twaalf competenties die bepalend zijn bij de zelfontwikkeling van het individu, waaronder samenwerken, creatief denkvermogen, doorzettingsvermogen, initiatief en discipline. Deze vaardigheden maken deel uit van de toerusting om succesvol te zijn binnen de verschillende levensrollen.

De begeleiding vindt plaats door Imro Blom (directeur stichting Mytikas), Lucien Vriese en Clifton Braam. Gedurende bepaalde momenten werd aan sleutelfiguren uit het bedrijfsleven, de overheid en de gemeenschap op uitnodiging de gelegenheid geboden de vorderingen bij te wonen.
Er zijn drie voorstellingen gepland, waarbij de première voor genodigden is. Op 16 en 17 maart wordt in Thalia opgetreden voor scholieren van het Voortgezet Onderwijs voor Senioren.
Advertenties