Zeven Surinaamse tourbedrijven op beurs in Berlijn
06 Mar 2015, 13:55
foto
De Suriname Stand op de ITB in Berlijn, Duitsland. (Foto: Ernie de Vries)


Suriname is met zeven tourbedrijven vertegenwoordigd op de Internationale Tourismus Börse (ITB) in Berlijn, Duitsland die woensdag is geopend en tot zondag duurt. Discover Suriname Travel, Oetsi Travel, Orange Travel, STS, Waterproof, Courtyard by Marriott, METS en SLM staan in de Suriname stand van Stichting Toerisme Suriname (STS).

De eerste vijf genoemde bedrijven worden getraind en begeleid door het Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden (CBI), gefinancierd door het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken. Een onderdeel van het trainingsprogramma is het voorbereiden op internationale toerisme beurzen, waarvan de ITB de belangrijkste is.

“De focus tijdens deze beurs is om Duitse touroperators te interesseren om Suriname als vakantie destinatie in hun assortiment op te nemen”, zegt Ernie de Vries, manager van Orange Travel, vanuit Berlijn aan Starnieuws. Het is volgens hem ook belangrijk om Nederlandse en Duitse touroperators te interesseren voor combi vakanties, bijvoorbeeld een combi pakket Curaçao en Suriname: één week Caribisch gebied en één week jungle. Hij vergelijkt de ITB met de Vakantiebeurs Utrecht en zegt dat, “de Duitse beurs vele malen groter en internationaler is, een echte touroperators beurs waarbij rechtstreeks zaken met elkaar wordt gedaan”. De Vakantiebeurs Utrecht is vooral een beurs voor particulieren die een tour komen boeken.

“Wolfgang Coym, de begeleidende Duitse consultant van het CBI, ziet grote mogelijkheden voor Suriname op deze beurs”, zegt De Vries. Volgens de consultant kunnen de tourbedrijven direct de Duitse markt bestormen, want de Duitsers zijn de meest reislustige Europeanen en hebben hier het geld ook voor. De Duitse en Nederlandse toerisme interesse vertonen veel overeenkomsten en de Duitse markt is vijf maal groter dan de Nederlandse.

Edward Troon
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April