Weg Zanderij-Bigi Poika gesloten
05 Mar 2015, 10:00
foto
De weg naar Bigi Poika is veranderd in een modderpoel. (Foto: BIC Para)


De rijweg van West-Suriname vanaf Zanderij tot Bigi Poika is afgesloten voor verkeer boven de 4 ton. Districtscommissaris John de La Fuente heeft daartoe besloten door de zeer slechte staat waarin deze weg zich bevindt. De aanhoudende regen en de asdruk van zwaar verkeer maakt dat de wegconditie steeds verergerd. De La Fuente wil voorkomen dat de gemeenschap in het achterliggend gebied van Para geïsoleerd raakt.

“De vrees bestaat dat de weg in een nog slechtere staat geraakt als er toch zwaar verkeer over gaat”, zegt de ressortleider van het gebied Clifton Tjaroemee. “Als het totaal onberijdbaar wordt, zullen de dorpsgemeenschappen worden getroffen.” Dagelijks reizen schoolkinderen vanuit het achterliggend gebied naar de scholen op Zanderij en centrum Para. “Deze kinderen moeten half vier uit bed om de weg te trotseren zodat ze op tijd op school aankomen. Bij een goede staat van de weg hoeven zij niet zo vroeg op,” merkt Tjaroemee op. Landbouwers reizen ook dagelijks af en aan naar de markten in Paramaribo om hun producten af te zetten. De staatsbus komt volgens Tjaroemee al moeilijk door de grote kuilen die door grote trucks zijn gecreëerd.

De La Fuente heeft gesproken met de aannemer Main Transport, die belast is met onderhoud van de wegstrekking Pikin Saron- Bigi Poika. De aannemer heeft aangegeven dat door de aanhoudende regen er geen werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd om de conditie van de weg te verbeteren. Zodra het weer opklaart en de zon een beetje schijnt kunnen de machines worden ingezet. Een graafmachine van het commissariaat zal vanaf vandaag sluizen graven om het overtollig water op het wegdek af te lozen. Intussen blijft deze wegstrekking tot nader order gesloten.


BIC Para
Advertenties