Silos behoorlijk ontstemd over Monorath
05 Mar 2015, 06:00
foto
Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter OKB


Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) ergert zich mateloos aan uitspraken gedaan door assembleelid Harish Monorath (Nieuw Suriname). Zij vindt dat OKB totaal geen blaam treft of fout is door John Nasibdar, voorzitter van Nieuw Suriname, een uittreksel te geven van inschrijving van de partij. Deze partij staat geregistreerd in het openbaar register, met Nasibdar als voorzitter.


Monorath zei aan Starnieuws dat Nasibdar niet bevoegd is om namens Nieuw Suriname een overeenkomst te tekenen met partijen om het Mega Front op te richten. Hij zal naar de rechter stappen. Monorath vindt dat er sprake is van fraude dat OKB door tussenkomst van districtscommissaris Mike Nerkust Nieuw Suriname heeft ingeschreven. Dit is een ernstige overtreding van de wet op basis van het vonnis uitgesproken door de rechter vorig jaar.

Silos stelt dat Monorath geen namen moet noemen van mensen die hier niks mee te maken hebben. Nerkust heeft helemaal niks te maken met deze zaak. "Ik ben niet op de hoogte gesteld door wie dan ook dat er een vonnis van de rechter is. Het is niet mijn taak om dit soort zaken uit te zoeken. Politieke partijen moeten geregistreerd zijn in het openbaar register. Zij halen een uittreksel voor de inschrijving bij het Centraal Hoofdstembureau om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen", legt Silos uit.

Volgens Silos heeft het OKB geen enkele fout gemaakt. Zij vindt dat Monorath als assembleelid, advocaat en deken van de Surinaamse Orde van Advocaten de wet op Politieke Partijen blijkbaar niet kent. Als er een probleem is in Nieuw Suriname, dan moest het vonnis ook betekend worden aan OKB. "Er is totaal geen sprake van fraude. Monorath weet niet waarover hij praat", stelt Silos ferm.
Advertenties