Muur Huize Betheljada kan er weer tegenop
04 Mar 2015, 18:00
foto
De muur van huize Betheljada vertoont weer een frisse aanblik. (Foto: Switi Rauw)


De muurschildering van Huize Betheljada is verfrist. Twee jaar geleden had de street art organisatie Switi Rauw de muur van de schutting voorzien van een schildering. De weersomstandigheden hadden de schittering van het werkstuk weggemaakt. De kunstenaarsgroep heeft de muur nu opnieuw geschilderd.

De kinderen en jongvolwassenen die bij Huize Betheljada wonen hebben allen een ernstige meervoudige beperking. Zij hebben zowel een ernstige verstandelijke als lichamelijke beperking. De meeste bewoners kunnen niet praten en niet lopen. Switi Rauw probeert waar zij kan de instelling te ondersteunen.

De kunstenaarsgroep heeft dit jaar als thema ‘samenwerken’ dat goed tot uiting komt in het kunstwerk, zegt zij in een persbericht. Er is met veel kleur gewerkt, omdat de pupillen van het tehuis veel van kleur houden. Voor de street art organisatie is dit het eerste project voor dit jaar. Gedurende het jaar wil ze grote gezamenlijke kunstwerken maken, waarbij elke artiest zijn stijl tot uitdrukking brengt. De organisatie wil ook samenwerkingen aangaan met buitenlandse straatartiesten.

Zo zoetjes aan zijn de vele muurschilderingen van Switi Rauw een deel geworden van de identiteit van Paramaribo. De organisatie wil nu steeds grotere werken neer zetten. De vieze, lelijke en vervallen muren hebben plaatsgemaakt voor de ‘rauwe’ kunst van de organisatie. De muren waren voor de organisatie de perfecte ondergrond om diverse schilderingen aan te brengen.
Advertenties