Landveld kiest voor Mega Front boven Baasa
04 Mar 2015, 06:00
foto
Hynes Landveld (rechts) en Nicolaas Priesierie schudden elkaar de hand nadat overeenstemming is bereikt dat de Nationale Ontwikkelings Partij opgaat in Baasa.


De Nationale Ontwikkelings Partij (NOP) onder leiding van Hynes Landveld maakt ook deel uit van de nieuwe politieke combinatie 'Mega Front'. Landveld plaatste dinsdag zijn handtekening onder een intentieverklaring van deze combinatie. "Wij kiezen voor een rationele politiekvoering die ons volk beter tot welzijn en welvaart kan brengen. Het doel van deze combinatie is om Suriname nieuw leven in te blazen", zegt Landveld. Hij kan zich niet meer terugvinden in de afspraken die er waren gemaakt met Baasa.

Begin vorige maand maakten Baasa en NOP bekend dat zij met elkaar zouden samenwerken. Landveld zei zelfs dat de partij zou opgaan in Baasa. Zij gaven aan dezelfde ideologie voor te staan. "Inderdaad, Baasa heeft ons benaderd voor een samenwerking. Maar helaas, we hebben ons niet daarin kunnen terugvinden om de politiekvoering en ideeën", zegt Landveld aan Starnieuws.

"De toekomst komt niet naar je toe, jij moet werken naar je toekomst toe", merkt Landveld op. Hij meent dat politiek een wetenschap is, een model om de toekomst te bepalen. Volgens de NOP voorzitter zit er een goede toekomst in de combinatie. "Ik hoop dat Suriname dit kan begrijpen". Bij de NOP is er overigens sprake van een splitsing. Ook Melvin Clemens heeft publiekelijk bekendgemaakt voorzitter te zijn van de NOP.

Nicolaas Priesierie, voorzitter van Baasa, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Landveld het geduld niet kon opbrengen omdat de onderhandelingen met de NDP wat tijd in beslag hebben genomen. Volgens hem is alleen de voorzitter naar de nieuwe politieke combinatie 'Mega Front' gegaan. De leden zouden zijn achtergebleven. De samenwerkingsovereenkomst was nog niet geformaliseerd.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April