Politie boekt successen in strijd tegen criminaliteit
04 Mar 2015, 01:00
foto
In beslag genomen spullen door de politie.


De politie heeft een aantal successen geboekt in de strijd tegen de criminaliteit. De samenleving is sinds het begin van het jaar geconfronteerd met een aantal zware misdrijven. De politie heeft klaarheid kunnen brengen in enkele roofovervallen en moorden. De resultaten werden dinsdag op een persconferentie op Nieuwe Haven bekendgemaakt door vervangend korpschef, Agnes Daniël en het hoofd Kapitale Delicten, inspecteur Glenn Fernand.


Op 19 februari is aan de Kawilleweg, Pawankoemar Poeran, om het leven gebracht in zijn woning. De politie heeft drie personen aangehouden en ingesloten. Het gaat om de 33-jarige Steven N., de 18-jarige Hitish P. en de echtgenote van het slachtoffer.

Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie twee mannen aangehouden en ingesloten. ‘Popu’ en ‘Kalika’ hadden in hun auto een vuistvuurwapen en andere inbrekerswerktuigen.

Op 16 februari is Karmini K. (53) in haar woning overvallen en mishandeld. De politie heeft in deze zaak vijf personen opgepakt. Twee hebben bekend en twee zijn voortvluchtig. Enkele gestolen spullen zijn teruggevonden bij de criminelen.

Op 23 februari zijn er vijf verdachten aangehouden in het binnenland. Zij maken deel uit van een bende die opereert in Brokopondo. Gebleken is dat de bendeleden nog meer op hun kerfstok hebben. Zij hebben bekend ook buitenlanders te hebben beroofd.

Dieven hebben ruim 150 batterijen gestolen uit de masten van telecombedrijven. In deze zaak zijn er negen personen aangehouden. Een groot deel van de accu’s is teruggevonden en afgestaan aan de bedrijven.

Op 11 februari is een taxichauffeur beroofd van zijn auto. Hij werd in de kofferbak opgesloten. Met de auto is even later een overval gepleegd. De politie heeft in deze drie personen aangehouden en ingesloten. Zij hebben bekend de feiten te hebben gepleegd. Zij hebben een vrouw in haar woning overvallen.

De politie heeft zes personen gearresteerd die op illegale wijze motorfietsen het land binnen brachten. De motorfietsen worden bij delen geïmporteerd en hier geassembleerd. Daarna worden met valse documenten de luxe motoren op de wegen gebracht. De politie gaat door totdat de hele organisatie achter slot en grendel is geplaatst.

In een geval van een levensberoving heeft de politie klaarheid gebracht. Een vrouw heeft haar partner met een mes doodgestoken. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw vaker mishandeld werd door het latere slachtoffer. Op de bewuste dag was er weer mot. Zij stak hem in de borststreek. Hij is gestorven aan de verwonding.

De politie is bezig met een speciaal onderzoek naar de vermissing van jonge meisjes. De meeste meisjes keren na gemiddeld drie dagen terug. Maar de verklaringen over hun zijn heel vaag. De leeftijden variëren tussen de 12 en de 16 jaar. Vermoed wordt dat de meisjes naar de goudvelden worden gelokt of elders voor prostitutie. Er worden nog tien meisjes vermist.

In het geval waarbij een lijk werd aangetroffen in een afgebrande auto, is er een persoon aangehouden. Het onderzoek wordt afgerond.
In een levensberoving te Brokopondo zijn er al verdachten in beeld gebracht.
In het geval waarbij een woordenwisseling uitmondde in een kappartij is er een persoon in verzekering gesteld. Bij deze ruzie is er een hand afgekapt.
In een zaak waarbij er uit een brandkast zes kilo goud en grote geldbedragen zijn buitgemaakt, zijn er twee personen aangehouden.

Om de moord op Marchano Pocorni op te lossen heeft de politie de hulp ingeroepen van buitenlandse partners. Pocorni is maandagochtend in een bar-dancing door twee schutters van dichtbij doodgeschoten.

René Gompers
Advertenties