Moengo krijgt scholengemeenschap
03 Mar 2015, 23:00
foto
Examenkandidaten van de Waaldijkschool, de Barronschool en VOJ Albina tijdens de motivatiedag.


De op te zetten scholengemeenschap in de omgeving van Moengo, krijgt multifunctionele lokalen en een praktijkcentrum. Voor dit laatste is er al geld beschikbaar. Minister Ashwin Adhin deed de mededeling vorige week bij een motivatiedag voor voj-scholieren van Moengo. De leerlingen hadden geklaagd over het gebrek aan praktijklokalen en mediatheken. Het nieuws over de komst van een scholengemeenschap is met luid applaus ontvangen door de scholieren.

De scholieren hadden de minister zelf uitgenodigd om aanwezig te zijn op de motivatiedag, die bedoeld is om het slagingspercentage dit jaar omhoog te krikken. In de krutu oso van Moengo waren de examenkandidaten van de Waaldijkschool, de Barronschool en VOJ Albina aanwezig. Verschillende hoogwaardigheidsbekleders, onder wie districtscommissaris Theo Sondrejoe en parlementariër Marinus Bee, spraken de leerlingen toe.

Het DNA-lid gaf de leerlingen mee dat zij een grote dosis discipline, zelfwerkzaamheid en doorzettingsvermogen nodig hebben om het examen succesvol af te ronden. Sondrejoe riep hen op niet te slabakken en zich goed voor te bereiden op de komende schoolonderzoeken en het examen. “Het is ook goed om te luisteren naar de leerkracht en je ouders,” adviseerde hij.

Adhin hield de groep interactief bezig. Hij leerde hen mediteren om tijdens de proefwerken geconcentreerd bezig te zijn. “Simulatie is ook belangrijk. Als je thuis studeert, moet je dezelfde omgeving creëren als op school. Geen muziek of televisie op de achtergrond”, gaf hij mee.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April