Internationale hulp gevraagd in oplossing moord Pocorni
03 Mar 2015, 16:35
foto
Vervangend korpschef, Agnes Daniël. (Beeld: René Gompers)


Om de moord op Marchano Pocorni op te lossen, heeft het Korps Politie Suriname internationale hulp ingeroepen. Er is contact gelegd met de korpsen in de omliggende buurlanden en Europa. Dit heeft vervangend korpschef, Agnes Daniël, meegedeeld op een persconferentie vandaag, op bureau Nieuwe Haven. Ook is een aantal belangrijke successen dat geboekt is in de criminaliteitsbestrijding, bekendgemaakt.

Pocorni is maandagochtend doodgeschoten in een bar-dancing op de hoek van de Wolfram- en Heliumstraat. De politie heeft de schokkende beelden van de moord dezelfde dag vrijgegeven. Het korps is bezig het grote aantal tips en aanwijzingen vanuit de samenleving na te trekken. “Wij willen ons niet op het pad begeven om te zeggen dat de betrokkene wel of niet crimineel is geweest en of het een afrekening is geweest. Daarom wordt er onderzocht”, merkt Daniël op. “We hebben al contacten gelegd met onze buitenlandse partners. We willen alle mogelijkheden aanwenden en alle zoeklijnen uitzetten om de zaak zo snel mogelijk op te lossen.”

In Nederland gold Pocorni als spil in de liquidatieoorlog die Amsterdam al twee jaar in de greep houdt. Hij werd ervan verdacht dat hij op 18 oktober 2012 één van de schutters was die de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh heeft vermoord voor een hotel in Antwerpen. 'De Telegraaf' meldt dat de Amsterdammer vorig jaar oktober al het doelwit was van een liquidatie in café De Zon aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost. Hij bleef toen ongedeerd. Twee andere cafébezoekers raakten wel gewond. Pocorni is op maandagochtend door twee schutters van dichtbij doodgeschoten.

“De samenleving mag erop vertrouwen dat de politie de daders van dit gruwelijk gebeuren zichtbaar zal maken en aanhouden”, garandeert Daniël. Daarom hebben we heel vroeg de beschikbare beelden in de media gegooid om de medewerking van de samenleving te krijgen. We hebben een ‘dedicated’ team dat zich speciaal toelegt op het onderzoek van deze zaak.”

René Gompers
Advertenties