Vijftien jaar geëist voor vermoorden ex-werkgever
03 Mar 2015, 18:00
foto


Tegen N.G. heeft het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van vijftien jaar geëist voor het vermoorden van zijn ex-werkgever op 9 juni afgelopen jaar in het district Sipaliwini. Hij zou gasoline hebben overgoten op zijn ex-werkgever. Daarna zou hij hem in brand gestoken hebben. Dit deed hij toen de man in zijn hangmat lag te slapen. Hij was onder invloed van alcohol toen hij het feit pleegde.

Het slachtoffer had de verdachte ontslagen. De vrouw van het slachtoffer deed haar beklag over de verdachte bij haar man. Zij vertelde hem dat de verdachte een gat had gemaakt in de badkamer om haar te begluren. Ook masturbeerde hij in het bijzijn van de vrouw. Hij greep haar vast om seks te bedrijven met haar. Over deze handelingen van de verdachte deed de vrouw beklag bij haar man, die besloot om de verdachte te ontslaan.

Het OM benadrukte dat de verdachte geen reden had om de man te vermoorden. Hij heeft op het juiste moment afgewacht. Hij voerde het feit uit toen de man in diepe rust was. Na zijn ontslag had hij uitlatingen gedaan dat hij nog niet klaar was met zijn werkgever. Hij bekende bij de politie en op de zitting schuldig te zijn. N.G. verklaarde dat hij uit vrees voor zijn leven zijn ex-werkgever vermoord had. Hij was bang dat het slachtoffer hem zou doodschieten met zijn wapen. Uit het obductierapport dat in Frans-Guyana is opgesteld, blijkt dat het slachtoffer door de opgelopen brandwonden is omgekomen. Op 30 april zal deze zaak verder worden behandeld.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April