Assembleelid Sakimin (PL) geeft jongeren de kans
03 Mar 2015, 12:00
foto
De assembleeleden Hendrik Sakimin (links) en Ronny Tamsiran uit Commewijne.


In navolging van ondervoorzitter Ronny Tamsiran van Pertjajah Luhur (PL) heeft ook Hendrik Sakimin te kennen gegeven aan partijvoorzitter Paul Somohardjo niet meer beschikbaar te zijn voor een volgende zittingstermijn als assembleelid. Beide parlementariërs uit Commewijne staan hun plaats af aan jongeren.

Sakimin schrijft aan het hoofdbestuur van de PL dat hij al twee zittingstermijnen land en volk naar eer en geweten heeft gediend. Hij vindt het tijd om aan anderen, in het bijzonder de jongeren, de kans te bieden om zich te profileren.

Het assembleelid schrijft dat hij de partij te allen tijde loyaal zal ondersteunen. Op een massameeting van PL in Tamanredjo zal Sakimin zijn achterban bedanken voor het vertrouwen dat in hem is gesteld. Partijvoorzitter Somohardjo om commentaar gevraagd over de stap van Sakimin, zegt aan Starnieuws dat de partij zal bepalen wie in de plaats zullen komen van de twee assembleeleden. Het besluit is nog niet gekomen. De PL heeft plek nummer 1 en 4 in Commewijne in de V7 combinatie.
Advertenties