Zes partijen rond De Nieuwe Leeuw vormen een blok
03 Mar 2015, 01:20
foto


Zes politieke partijen zullen vandaag een intentieverklaring tekenen om gezamenlijk de verkiezing in te gaan. Starnieuws heeft kunnen achterhalen dat het gaat om: De Nieuwe Leeuw, Nieuw Suriname onder leiding van John Nasibdar, Nationale Ontwikkelingspartij, de Progressieve Politieke Partij, de Democratische Unie Suriname en de Ontwikkeling door Eenheid.

Deze politieke partijen zullen als een blok de verkiezingen ingaan. De mogelijkheid bestaat dat er nog enkele politieke organisaties erbij komen. Dharm Mungra, voorzitter van De Nieuwe Leeuw, wil niet vooruit lopen op de intentieverklaring die later op de dag wordt getekend.

De Nieuwe Leeuw heeft in een verklaring meegedeeld dat niet in zee zal worden gegaan met de ABOP. De partij van Ronnie Brunswijk is ook bezig met blokvorming. Er is al een intentieverklaring met de KTPI van Willy Soemita en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO), met Waldi Nain als voorzitter. De asembleeleden Harish Monorath en Premdew Lachman (Nieuw Suriname) maken ook deel uit van dit blok. Brunswijk heeft ook belangstelling voor samenwerking met DOE, die eerder heeft besloten om alleen de verkiezing in te gaan. Het congres van DOE komt in maart bijeen, dan zal deze kwestie ook aan de orde komen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March