Verdachte roofmoord ontkent betrokkenheid
03 Mar 2015, 11:00
foto


Giovanni B. wordt ervan verdacht op 16 maart 2006 een beroving gepleegd te hebben in een woning aan De Nieuwe Grondweg. Bij de beroving bij de familie Sewmangal werd de vrouw des huizes dodelijk geraakt. Zij werd in haar onderbuik geschoten en overleefde dit niet. Romano B. die na acht jaren werd aangehouden, ontkent enige betrokkenheid in deze zaak.

In deze zaak werden eerder Roberto A. en Patrick A. aangehouden. Giovanni B. ontkende dat hij samen met ‘Satan’, ‘Flautanti’ en ‘Apai’ in de woning van het slachtoffer was geweest. Volgens de medeverdachte had hij op de man geschoten, terwijl Romano B. op de vrouw schoot. De medeverdachte beweerde dat Giovanni B. niet betrokken was bij de verkrachting. Terwijl ze wegliepen, loste de verdachte nog een schot.

De medeverdachten kennen de verdachte als ‘Mano’ en zij hebben hem positief herkend op de foto. Zijn foto was op de opsporingslijst geplaatst en verscheen ook in de kranten en op de televisie. Het Openbaar Ministerie merkte op dat Giovanni B. zich nooit heeft aangemeld. De verdachte beweerde dat de foto wel van hem was, maar de voornaam was niet van hem. Daarom heeft hij zich niet aangemeld. De verdachte merkte op dat hij zich niet onvindbaar heeft gemaakt voor de politie. Het Openbaar Ministerie voerde aan dat Giovanni B. niet genoeg heeft kunnen weerleggen om aan te tonen dat hij geen ‘Mano’ is. Op 30 april zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties