Politie vraagt informatie over moordenaars Pocorni
02 Mar 2015, 17:17
foto
Video-beeld van de beschieting.


De politie heeft video-opnames vrijgegeven, waarop te zien is hoe twee mannen een bar-dancing, op de hoek van de Wolfram- en Heliumstraat, binnenlopen. Het gaat om schokkende beelden, waarbij twee mannen een vuistvuurwapen te voorschijn halen en Marchano Pocorni (37) van dichtbij doodschieten. De politie Public Relations vraagt mensen die informatie (video) hebben, hoe klein dan ook, deze door te geven.

Nadat ze Pocorni doodschoten, renden de mannen de Heliumstraat in. Deze beelden zijn vastgelegd door de camera's.
Mensen die iets weten over de mannen die geschoten hebben, kunnen de informatie doorgeven aan de meldkamer op 115, het gratis tipnummer 179 of de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645 en 403252. Het gaat om informatie over waar de mannen verbleven of verblijven. Welke voertuigen zij hebben gebruikt of andere informatie die leidt tot het in beeld brengen van het tweetal. De anonimiteit van tipgevers wordt gegarandeerd.

Pocorni die vanochtend is doodgeschoten, gold als spil in de liquidatieoorlog die Amsterdam al twee jaar in de greep houdt. Hij werd ervan verdacht dat hij op 18 oktober 2012 één van de schutters was die de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh heeft vermoord voor een hotel in Antwerpen. 'De Telegraaf' meldt dat de Amsterdammer vorig jaar oktober al het doelwit was van een liquidatie in café De Zon aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost. Hij bleef toen ongedeerd. Twee andere cafébezoekers raakten wel gewond.
Advertenties