Zitting Boxel en DNA nog niet begonnen
02 Mar 2015, 11:35
foto
De zitting te Boxel is nog niet begonnen.


Te Boxel is de zitting nog niet begonnen. De deurwaarder heeft de journalisten en andere aanwezigen zojuist meegedeeld dat de president van de Krijgsraad de zitting wegens “bijzondere omstandigheden” om kwart voor 12 zal aanvangen. Er is veel irritatie bij de aanwezigen op Boxel door deze handelwijze.

Aanvankelijk was aangegeven dat de zitting tussen half 10 en tien uur zou aanvangen. De verwarring werd groter toen er in een advertentie vermeld werd dat de registratie om half negen zou zijn voor de zitting. Na langer dan anderhalf uur wachten is de aanwezigen meegedeeld dat de zitting om kwart voor 12 zal beginnen.

De Krijgsraad zal vandaag beslissen hoe het verder moet met de strafzaak tegen Edgar Ritfeld in het 8 December-strafproces. Een maand geleden stelde auditeur-militair Roy Elgin dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk is door de Amnestiewet van 2012. De situatie is nog steeds niet veranderd, ook al heeft het Hof van Justitie het vonnis tegen Ritfeld, die beroep had aangetekend, vernietigd.

Ook bij De Nationale Assemblee gebeurt er nog niets. De vergadering die voor 10 uur staat uitgeschreven is nog steeds niet begonnen. De bedoeling is dat de agenda van 22 januari wordt voortgezet. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie moet antwoorden op vragen die gesteld zijn over de wijziging van de Loterijbelasting.

Op de agenda staat verder goedkeuring van het herziene Handvest van de 'Organisation of Islamic Cooperation'. Behandeling van de ontwerpwet over bestrijden van onrechtmatig bezetten of in gebruik nemen van percelen en gebouwen (Wet onrechtmatige occupatie van percelen en gebouwen). Ook de anti-corruptiewet en wijziging van het Wetboek van Strafrecht staan op de agenda
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April