Bondscoach Dean Gorré deze week van start
02 Mar 2015, 16:00
foto
Dean Gorré


Bondscoach Dean Gorré gaat vanaf deze week aan de slag met de nationale voetbalploeg. Dinsdag staat de eerste training met de voorlopige selectie op het programma. Later in de week volgt een onderlinge oefenwedstrijd.
Gorré kwam zaterdag aan in Paramaribo samen met keeperstrainer Jack Mangalie. Assistent-bondscoach Ervin Lee is in Nederland achtergebleven omdat hij een paar dagen geleden opnieuw vader is geworden.


Het duo bekeek zondagavond de topper in de hoofdklasse tussen koploper Inter Moengo Tapoe en naaste belager WBC. Regerend kampioen Inter won de ontmoeting in het André Kamperveenstadion met 3-1. De club van Ronnie Brunswijk, die komend weekend zijn 54ste jaardag viert en de laatste tien minuten tot groot enthousiasme van de Inter-supporters in het veld kwam voor zijn zoon Jungelo, nam daarmee een voorschot op het kampioenschap. Met nog zes wedstrijden te gaan is het gat met nummer twee WBC gegroeid tot acht punten.

Gorré toonde zich na afloop redelijk enthousiast over het spelpeil: ‘Ik heb veel leuke acties gezien. Ik vond het niveau een stuk hoger dan tijdens het ABCS-toernooi vorige maand. Er zijn ons een paar jongens opgevallen die we graag in de groep aan het werk willen zien. Conditioneel en tactisch moet er nog veel gebeuren maar we hebben nog bijna vier maanden voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. We gaan een mooie selectie samenstellen en een echt team neerzetten.’

Gorré komt in de aanloop naar de WK-wedstrijden elke maand vanuit zijn woonplaats in Engeland voor een week tot tien dagen naar Suriname. In zijn aanpak staan conditie, tactiek en teambuilding centraal. In de tussenliggende weken werkt Roberto Gödeken, tot begin dit jaar interim-bondscoach, elke dinsdag aan de conditie van de nationale selectie.

In juni moet natio het waarschijnlijk opnemen tegen Nicaragua in een uit- en thuiswedstrijd. De Midden-Amerikanen zijn later deze maand, in de allereerste voorronde op het WK in 2018, favoriet tegen Anguila dat onder aan de FIFA-ranglijst bungelt. Voorafgaand aan de wedstrijden tegen Nicaragua wil Gorré een paar oefeninterlands spelen, mogelijk tegen Guyana. Vlak vóór de WK-wedstrijden heeft de bondscoach zijn selectie drie weken bij elkaar.

Diederik Samwel
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April