IMT met 3-1 te sterk voor WBC
02 Mar 2015, 01:00
Saviero Gazon van IMT. (Foto: Ala-D Media)

De koploper van de lopende competitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) tevens landskampioen, heeft haar koppositie versterkt door nummer twee WBC met 3-1 te verslaan. De ruststand was 2-0. Op het moment waarop het nog leek alsof WBC dichtbij het einde van de wedstrijd een gelijkspel wilde forceren, was het Saviero Gazon van IMT die aan alle illusies een einde maakte. Met deze overwinning ruikt IMT het derde kampioenschap op rij.

In de eerste helft gaven de ploegen elkaar weinig speelruimte. WBC kreeg wel de meeste hoekschoppen, maar tot doelpunten kwam het niet. Enkele afstandsschoten van Vangelino Sastromedjo waren alles behalve gevaarlijk voor IMT doelman Obrendo Huiswoud. De eerste goede kans voor Inter was in de eerste 5 minuten van de strijd. Jungelo Brunswijk werd goed aangespeeld en kapte weg van de verdediging van WBC. Hij omspeelde doelman Aloema en kwam in scoringspositie, maar de bal kwam op zijn zwak been op links. Deze aanval werd afgeslagen door de verdediging van WBC. Een gevaarlijke vrije trap in deze helft van Romano Stekkel werd nog tot hoekschop verwerkt door Aloema.
In de 35e minuut brak Giovanni Waal door op aangeven van Jurmain Vallei. Waal nam de bal goed mee op rechts en verschalkte doelman Aloema met een goed schot in de kleine hoek 1-0. Op slag van rust gaf Yves Vlijter een zuivere pass aan Claudio Pinas die met een binnenvoet 2-0 aantekende. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was het direct raak. Een misser in de verdediging waarbij de bal maar bleef hangen resulteerde in een doelpunt voor WBC. De bal kwam voor de voeten van Gregory Righters die Huiswoud in de langste hoek het nakijken gaf 2-1. Duidelijk was dat WBC niet met lege handen huiswaarts wilde keren. Doelman Huiswoud moest op gegeven moment halfverwege de tweede helft ver uit zijn doel komen om redding te brengen.

Rond het einde van de wedstrijd was het de ingevallen Saviero Gazon die de strijd bezegelde voor de regerend kampioen. Hij ging diep op rechts met een verdediger achter zich. Doelman Aloema was genoodzaakt uit het doel te komen. Gazon zag dit en met een meesterlijke lob over Aloema noteerde hij het derde doelpunt 3-1.
IMT blijft aan kop in deze competitie met 32 competitiepunten. WBC is met twee verliespartijen op rij blijven steken op 24 competitiepunten. WBC voelt nu de hete adem van Notch met 21 competitiepunten. Notch speelde zaterdag 0-0 gelijk tegen Transvaal.