Nieuwe NDP'ers kiezen voor ontwikkeling Para
01 Mar 2015, 12:00
foto
De voormalige leiders van de NPS-onderafdelingen Para zijn zaterdagavond toegetreden tot de NDP. (Foto: Raoul Lith)


Met een brasa zijn Percy Stijfmeyer, August Nieveld, Bertus Plet, Willy Enser en Gerda King zaterdagavond officieel toegetreden tot de Nationale Democratische Partij (NDP). Tijdens een vergadering in het multifunctioneel centrum in het district Para heeft Guno Polak de nieuwe leden verwelkomd. Polak is afdelingsvoorzitter van NDP. Hij zegt dat het gaat om een historisch moment. “Wij gaan voor alle drie zetels. Binnen de partij geven wij het voorbeeld”.

Volgens Polak hebben de nieuwe NDP’ers bewust gekozen voor ontwikkeling van het land, in het bijzonder Para. Tot voor kort waren zij nog voorzitters van onderafdelingen van de Nationale Partij Suriname (NPS). Stijfmeyer legt uit dat deze stap is gedaan “vanwege strubbelingen en niet respectvol handelingen door de afdelingsvoorzitter van de NPS”. Hij vindt dat mensen in het district teleurgesteld zijn in de NPS. “Rijd rond in de verschillende ressorten. Je gaat geen enkele vlag zien”. Patrick Kensenhuis is tijdens de meeting groots ontvangen. Hij zal uit 'egards' in het parlement zijn periode afmaken bij de NPS.

Polak heeft begrip voor de principes van Kensenhuis. “Hij heeft een aantal stemmen gehad, en daarom is hij binnengekomen. En die mensen moeten zo bewust worden met de campagne die we hebben gevoerd, dat ze die ontwikkeling nu komen ondersteunen.” De NDP-voorzitter in Para vindt dat Kensenhuis een harde werker is, die voor een groot deel al in de partij is.

“Ik doe mijn werk als volksvertegenwoordiger en ik ben op de meeting om mijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Para. Al de mensen die mij hebben geschraagd die toen bij de NPS waren en nu NDP’ers zijn, zeggen dat ze alles doen opdat hij (Kensenhuis) volgt,” zegt Kensenhuis. Hij heeft de administratieve aanvraag voor lidmaatschap van de paarse partij formeel nog niet gedaan.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March